Leren Goochelen

Mogelijks start er een nieuwe basiscursus op in het voorjaar 2022. Volg ons op deze website. Info wordt ook verdeeld via het secretariaat.

Tweemaal per jaar richt de K.VGB een basiscursus goochelen in. Deze cursus heeft bij elke editie een enorm succes. In deze cursus laten we je kennis maken met de verschillende taken van de goochelkunst: Toneel -,close up, mentalisme,manipulatie….Die gerichte keuze maak je later zelf uit. Tijdens de lessen werken we vooral op de basistechnieken die je kan gebruiken om later verder op te bouwen. Onze lesgevers geven je steeds alle steun om je zo goed mogelijk op weg te zetten, maar zoals bij alle kunstvormen, is er slechts één enkel wondermiddel om tot mooie resultaten te komen: oefening, oefening en oefening. Alle begin is moeilijk, maar een goede motivatie overwint alles!!!

Een goede goochelaar weet zijn of haar publiek steeds tot het uiterste te boeien! Hiervoor is een goede techniek uiteraard noodzakelijk, maar ook interactie met het publiek en toneelhouding zijn broodnodig om een goede act te brengen. Ook hier wordt aandacht aan bested op onze cursus.

We werken met maximum 10 kandidaten per sessie, dit om efficiënt te kunnen bijsturen en de kandidaten optimaal te kunnen begeleiden. De lessen gaan steeds door op een voormiddag in het weekend in het K.VGB-lokaal. Dit is gelegen op de Hoofdfrontweg te Hoboken (ter hoogte van pijlen – outfort) 10u-12u. Na de lessenreeks volgt een korte evaluatieproef.

Goochelen is een kunst voor jong en oud, daarom staat onze cursus open voor alle leeftijden vanaf 12 jaar. Op zes lessen van elks 120 minuten, dompelen we je onder in de mysterieuze wereld van de magie! De kostprijs voor de cursus bedraagt 30 € aansluitingsgeld voor het werkjaar en 60 € cursusbijdrage. Deze bijdrage is all-inclusive: alle goochelmateriaal en drank zitten er reeds in vervat!!!